м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Керівництво Авіаційного комплексу пройшло перепідготовку з безпеки польотів в авіації

23.11.2018

   Нещодавно директор КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров та профільний заступник по авіаційній діяльності підприємства Олександр Пасічник успішно пройшли курс "Системний підхід до управління безпеки авіації". Дводенне навчання проводилось на базі Інституту ІСАО, який діє при Національному авіаційному університеті.

 

  Даний курс розрахований для керівного складу авіапідприємств і є обов'язковим для проходження кожних три роки. Теоретичні заняття проводили директор Інституту ІСАО, професор, експерт ІСАО, національний координатор з впровадження стандартів ІСАО в Україні Суслова Г.А. та професор ІСАО Бугайко Д.О.

  

 За словами директора КП "БВАК" Сергія Кандаурова, важливо було дізнатись про особливості міжнародних стандартів у сфері безпеки авіації. Всі держави, які входять до складу ІСАО, повинні підтримувати на належному рівні та виконувати без винятку всі міжнародні практики. У тих країнах, де не дотримуються умов цієї організації, повітряні судна не допускаються до виконання міжнародних рейсів. Європейське законодавство досить жорстке в цих питаннях. Рівень безпеки авіації поділяється на глобальний (світовий), регіональний (Європа EASA) та національний (Державіаслужба України), що у системному підході дозволяє досягати високий рівень безпеки на основі аналізу загроз та керування ризиками.

 

    Як зауважив заступник директора по авіаційній діяльності КП "БВАК" Олександр Пасічник, авіаційна безпека польоту настає з моменту, коли екіпаж зайняв повітряне судно з метою виконання польоту і триває до повної зупинки повітряного судна при посадці та зупинки двигунів. Безпека авіації - більш широке поняття і включає всі етапи функціонування авіаційного комплексу, включаючи підготовку аеродрому, радіотехнічне та метрологічне забезпечення, авіаційну безпеку та ін. Загалом керівники підприємств, попри делегування своїх повноважень у сфері безпеки польотів, в першу чергу особисто несуть відповідають за все, що відбувається на підприємстві.

  

 Олександр Пасічник повідомив про погодження Державіаслужбою України "Керівництва з управління безпекою польотів аеродрому "Біла Церква", яке розроблене КП "БВАК". Саме цей документ чітко визначає вимоги та умови здійснення управління безпекою польотів на аеродромі. Також прописана політика підприємства в СУБП (система управління безпекою польотів) і СУЯ (система управління якістю).

 

 Слухачами курсів були керівники авіапідприємств, їх заступники, представники аеродромів, авіакомпаній та організацій по ТОіР. Оновлення інформації, обговорення проблемних питань у сфері безпеки авіації, обмін досвідом та знаннями - стали важливими елементами у процесі проведення такого корисного та змістовного навчального курсу.

 

 Варто зазначити, що серед основних модулів було розглянуто низку питань про світовий рівень безпеки польотів, рівень показників ефективної реалізації критичних елементів, стратегічний підхід у виявленні загроз  та управління ризиками.

 

  Після закінчення теоретичних занять усі учасники курсу "Системний підхід до управління безпеки авіації" склали екзамен, по результатах якого отримали Сертифікати з підтвердження знань у сфері авіаційної безпеки польотів.